Po pyragų vakarėlio (papildyta 2011-10-21)

Po pyragų vakarėlio (papildyta 2011-10-21)

Žinau, kad kai kurios mamytės nekantriai laukiate įrašo apie pyragų vakarėlį. Atsiprašau už delsimą, skubu taisytis ;) Vakarėlis buvo beveik anšlaginis :) Vakarojant teko du kartus papildomai pristuminėti stalus, nes mamyčių vis daugėjo ir daugėjo. Pyragų buvo visokiausių! Smalsu buvo visų paragauti, tad į vakaro pabaigą buvom taip prisivalgiusios, kad sunku buvo ir nuo stalo pasikelt. Žemiau įdedu pyragų nuotraukas su numeriukais, pyragų šeimininkių prašau komentaruose įrašyti savo receptukus. Keletą receptukų jau turiu, tai juos iškart ir spausdinsiu. Tad, gero žiūrėjimo ir gaminimo!

SLUOKSNIUOTAS TUNO PYRAGAS
Ligita pasidalino tuno pyrago receptu. Apačioje neieškokite šio pyrago nuotraukos, nes jos nėra.
Jums reikės:
2 dėžučių tuno konservų savose sultyse (gali būti ir galbalėliais, ir smulkintas)
500 g. morkų (galima ir mažiau – skonio reikalas)
200 g. svogūnų (galima mažiau – skonio reikalas)
500 g. „Mantingos“ bemielės sluoksniuotos tešlos
žiupsnelio druskos
aliejaus kepimui
1 kiaušinio
Eiga:
1. Morkas sutarkuoti, svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Daržoves nusausinti ir sumaišyti su tunu.
2. Kepimo skardos dugną iškloti sluoksniuota tešla. Ant viršaus uždėti sluoksnį daržovių ir tuno mišinio. Taip sluoksniuoti, baigiant tešlos sluoksniu.
3. Paskutinį tešlos sluoksnį aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 180-200 laipsnių orkaitėje apie 35 min.
Skanaus :)

pyragai-029 pyragai-043 pyragai-048 pyragai-042 pyragai-054 pyragai-057 pyragai-033

pyragai-037 pyragai-0511 SKRUZDĖLYNAS (foto Nr. 2)
Torto masei reikės:
125 gr. margarino/sviesto;
100 gr. grietinės;
2 kiaušiniai;
200 gr. graikiškų riešutų (geriausi ir švariausi supakuoti);
miltų, kad tešla būtų kieta.
Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno (verdu 2 indelius – bet svarbu pirkti gerą pieną, su daug cukraus, geriausia baltarusišką turguje).
Glajus: juodo šokolado plytelė, grietinėlės indelis (ar ką kita sugalvojate).
O visas procesas reikalauja labai didelės meilės, tada gaminys pavyksta.
Į išsuktą margariną (galima pašaldytą šaldiklyje margariną tarkuoti burokine tarka) supilama grietinė ir plakti kiaušiniai. Viskas sumaišoma ir beriami miltai. Suminkoma gana kieta tešla ir dalimis dedama šaldyti 3-4 val. Atšaldyta tešla plonu sluoksniu tarkuojama burokine tarka ant skardos ir kepama 5-10 min., kol tarkiai pagels – iškeps. Iškeptus tarkius sumaišyti su nuvalytais ir pasmulkintais riešutais (geriau supakuoti riešutai, tokie būna švaresni nei sveriami) ir visa gautą masę maišyti su kremu (tai kondensuotas pienas, kurį prieš tai reikia pavirti virš valandos (tik neatidarinėti karšto indelio!). Tarkius sumaišius su kondensuotu pienu, turėtų gautis vientisa masė, iš kurios belieka formuoti tortą: apskritimą, kvadratą, lipdyti kokią įmantresnę formą – dalis atskirai dedant į maišelius ir spaudant – galima suformuoti gimtadienio skaičių ar kt..
Belieka tortą užpilti šokoladiniu glajumi – grietinėlėje (grietinėlės nereikia per daug, kad neperskystas glajus būtų) ištirpinti juodo šokolado plytelę.

pyragai-052pyragai-039


TINGINYS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS Nr. 3
Sudėtis:
1 indelis kondensuoto pieno
200 g sviesto
2 pokeliai sausainių (pvz. „Selga“)
200 g džiovintų vaisių, uogų
Gaminimas:
Sutrupinti sausainius. Sviestą ištirpinti, į jį supilti kondensuotą pieną ir sutrupintus sausainius. Sudėti džiovintus vaisius, uogas (jas galima prieš tai pamirkyti rome, brendyje). Viską gerai išmaišyti. Masę krėsti į formą, išklotą marle (arba į celofaninį maišiuką) ir suslėgti. Palaikyti šaldytuve porą valandų ir skanaus!

pyragai-040pyragai-046 pyragai-053 pyragai-044

Vakarėlyje buvo net trys morkų pyragai. Visi trys skirtingi ir visi skanūs :) Vieną receptuką iškart įrašau, kitų – laukiu komentaruose.

pyragai-038 pyragai-050 pyragai-035 pyragai-055

pyragai-0362MORKŲ PYRAGAS Nr. 9
Šiuo receptuku pernai Mamų klube pasidalino Diana. Pyragas pelnė didelį populiarumą, jis lengvai ir greitai gaminamas. Ir kas svarbiausia – labai skanus!!!
Jums reikės:
4 kiaušiniai
1,5 stiklinės cukraus
2 arbat. šaukšteliai sodos (gesintos) arba kepimo miltelių
2 arbat. šaukšteliai cinamono
2 stiklinės miltų
2-3 stiklinės tarkuotų morkų, tarkuotų smulkia burokine tarka
Dar galima dėti graikinių riešutų ir džiovintų vaisių.
Eiga:
Kiaušinius išmaišyti su cukrumi. Į mišinį įdėti cinamono, druskos, aliejaus, miltų, sodos (arba kepimo miltelių) ir viską išmaišyti (galima mikseriu). Įdėti tarkuotų morkų ir išmaišyti. Išmaišytą tešlą pilti į kepimo formą. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. Kai iškeps išimti iš kepimo formos ir kai pyragas atvės ant jo užlieti glajų.
Glajus.
Iš pusės citrinos išspausti sultys. Į išspaustas sultys įmaišyti cukraus pudros (reikės maždaug apie 150 g.). Gautą tirštą glajų pilam ant pyrago, šiek tiek lukterim kol glajus sustings (nebūtinai) ir niam niam :)