Ką veikti savaitgalį?

Mamytėms pageidaujant bandysime (pagal galimybes) sukurti savaitgalio renginių kampelį. Tai renginiai, skirti vaikams, visai šeimai arba tėvams. Jei dalyvavote kokiame nors renginyje (spektaklyje, koncerte, kine…) ir jums labai patiko arba žinote apie savaitgalį vyksiančius įdomius renginius, tai rekomenduokite juos mums klumpe@gmail.com. O gal jūs norėtumėte kuruoti šią rubriką – ieškoti informacijos apie renginius ir įdėti ją į svetainę, – tuomet rašykite klumpe@gmail.com. Labai lauksim.

dirbk-sirdimiSekmadienį (27d.) prie Baltojo tilto vyks renginiai „Dirbk širdimi!“. Programa prasidės nuo 10.30 val ir tęsis iki 18 val.  Kviečiami dalyvauti visi, net ir nesportuojantys :) Renginio metu vyks mažojo krepšinio ir mažojo futbolo varžybos, šiaurietiškojo vaikščiojimo pristatymas ir mokymas, riedutininkų ir riedlentininkų varžybos, sveikatos eitynės, dviračių žygis, šventinis koncertas (B.Dvariono muzikos mokykloje), kraujospūdžio matavimo akcija (akcijos metu bus matuojamas kraujospūdis, kūno masės indeksas, bus nustatomas cholesterolio kiekis kraujyje, konsultuos gydytojai). Visą programą galite skaityti čia.

0f39f2fde4ad91c20b57106055b09db1Manau, įdomus turėtų būti koncertas vaikams „Susipažinkite, – tai simfoninis orkestras!“ Jis vyks šeštadienį (26 d.) 12 val. Kongresų rūmuose. Spalvinga ir meistriška B. Britteno orkestruotė viename iš populiariausių kompozitoriaus kūrinių atskleidžia geriausias orkestro instrumentų savybes ir pristato kiekvienos orkestro grupės instrumentą.Vienus jų kompozitorius parodo nuostabiai gražiomis melodijomis, kitus – su britiško humoro gaidele ar virtuozišku patosu.

09_27_karalius_pamirsoLietuvos Nacionalinė Filharmonija kviečia į teatralizuotą muzikinę išdaigą „Karalius pamiršo raidyną„. Išdaiga vyks sekmadienį (27 d.) 12 val. „Atsitiko keistas dalykas – karalius pamiršo raidyną. Jis man paskambino naktį mobiliuoju telefonu ir paklausė, ką jam daryti. Juk karalius be raidyno – tai tarsi karalius be karalystės. Gal dar blogiau. Nemokantis nei skaityti, nei rašyti nė vienas karalius nesugebėtų sėkmingai tvarkyti savo valdų. Va, tada ir nutariau parašyti šią knygelę, kurią iliustruoti sutiko dailininkė Ula Vaičiūnaitė. Knygelė skirta ne vien karaliui, o jums visiems. Ir tiems, kurie jau pažįsta raides, ir ypač tiems, kurie, pasitelkę tėvelius ar senelius, pradės mokytis. Žaisdami galėsite eilėraštyje atrasti jau išmoktą raidę ir pamatyti, kiek įvairiausių daiktų daikčiukų yra nuotaikinguose dailininkės piešinėliuose“ – apie savo susitikimą su karaliumi prieš pasirodant knygelei „Karalius pamiršo raidyną“ rašė jos autorė poetė Violeta Palčinskaitė. Pagal šią knygelę ji ir sukūrė nuotaikingo muzikinio renginio scenarijų. Išradingi pokštai šiemet vėl džiugina klausytojus!

51832_thumb_512Mėgstančius „saliutus“ kviečiu į fejerverkų festivalį „Vilniaus fejerija 2009„.  Veiksmas vyks penktadienį (25 d.) 19 val. Vilniaus Vingio parke. Festivalio vakaro programos pradžioje – didysis Marijaus Mikutavičiaus su grupe gyvo garso koncertas. Dalyvių pasirodymus papildys fakyrų studijos „Ugnies ratas“ šokiai su ugnimi, o „Lazerinės idėjos“ atliks lazerių šviesos efektus. Vakarą vainikuos Lietuvos pirotechnikos ir fejerverkų įmonės UAB „Blikas“ parodomasis fejerverkas, kuriam bus naudojami tik Lietuvoje pagaminti pirotechnikos gaminiai. Foto iš toostis.com.

Galite savaitgalį pasiankstinti, jei nuspręsite dalyvauti tradicinių šokių vakare: pamokos, vakaronė. Šokiai vyks ketvirtadienį (24d.) 18-22val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Kartą vaikščiodami po sienamiestį matėme smagiai šokančius žmones, – atmosfera ir nuotaika buvo puiki.

dividukas Nors pati nemačiau, bet apie teatro laboratoriją „Atviras ratas“ girdėjau daug gerų atsiliepimų. Todėl kviečiu apsilankyti spektaklyje „DiViDukas„. Ko gero, šis spektakliukas aktualus vaikams, kurie turi „priklausomybę“ nuo TV, DVD ir panašių dalykų ;) Beje, tikrai rekomenduoju tėveliams taip pat išsirinkti ir aplankyti kokį nors „Atviro rato“ spektaklį!

katinelis-ir-gaidelisNorintiems aplankyti teatrą su vaikais „Raganiukės teatre“  galite pažiūrėti keturis spektakliukus: „Miegančioji gražuolė„, „Geriausias šuo Ferdis„, „Vilko ir Lapės „Draugystė„, „Katinėlis ir Gaidelis„.

 

Galite sudalyvauti ir netradiciniuose renginiuose.
*Vienas iš jų – tai naktinis baidarių turas Nerimi. Manau bus smagu ir jame dalyvauti, ir tiesiog stebėti. Turas vyks šeštadienį (26d.) 19-21 val.
*Dar vienas manau dėmesio vertas ir šiek tiek adrenaliniškas renginys yra „1984. Išgyvenimo drama sovietiniame bunkeryje„. 008adcŠioje išgyvenimo dramoje asmenims iki 15m. dalyvauti draudžiama. Renginys vyks šeštadienį 17-19.30 val. sovietiniame bunkeryje (25 km nuo Vilniaus).
*Jei domitės sportiniais šokiais ir auginate mergaites, tai galite apsilankyti Lotynų Amerikos šokių ansamblių Europos Čempionate. Renginys vyks šeštadienį (26 d.) 13 val. ir 19 val. „Siemens“ arenoje.
dar kitas

P.S. Pranešimas gali būti pildomas. Į čia aprašomus renginius bilietų gali ir nebūti.