VAIKYSTĖ STIPRESNĖ UŽ LIGĄ !

VAIKYSTĖ STIPRESNĖ UŽ LIGĄ !

onkologinis-organza-2Liga ateina netikėtai ir nežiūrėdama, jog mergytei tik aštuoni mėnesiai. Ji visiems šypsosi, pakalbinta gėdijasi. Tikra gražuolė. Kitą mažylį nešioja tėvelis ir skundžiasi, kad šiandien nespėjo dar parūkyti.

Vaikučiai pririšti prie lašelinių važinėja užlipę ant jų kaip su paspirtukais. Gražuolė septyniolikmetė didelėmis išraiškingomis akimis ( kurios dar labiau išryškėja iš po apsauginės kaukės) džiaugiasi jau galinti išeiti iš palatos į koridorių.

Vieną berniuką sunkiai atpažinome, jis stipriai paaugęs, plaukučiai užaugę, atrodo sveikas drūtas vaikas. Deja, liga atsinaujino. Tik vaikiukui turbūt tai nė motais. Jis taip įsidūko, apvaišino visus mus saldainiais, trukdė kurti gėles, vis užpūsdamas žvakes, nuspyręs tapkutes taip lakstė koridoriais, važinėjo neįgaliųjų vežimėliu, gaudė Gabrielę ir Danielių, kad galop atrodė kaip po maudynių – jis buvo visas šlapias ir vis dar nenustygo vietoje. Taip – vaikystė stipri, nepaisant, kad mažylis gyvena su vienu inkstuku, o organizme pradėjo augti vėl piktas priešas.

Gyvenimas verda – rudenį pakeitė žiema ir beldžiasi jau pavasaris.Pavasariui besibeldžiant ir kūrėme iš organzos gėles. Šis užsiėmimas patiko ne tik mamytėms, bet ir mažiesiems – kas apdegino gėlyčių kraštelius, kas juos karpė, o kas rinko karoliukus. Gražuolė Gabrielė susikūrė net tris gėlytes. Ji tokia nuostabi mergytė. Po užsiėmimo tvarkė stalą, šlavė grindis.

Taip sunku išsiskirti su šiais vaikučiais ir mamomis. Visada viltis gyvena jų širdyje. Kai atsisveikiname iki kito savaitgalio, mamytės visada su viltimi ištaria: „gal mūsų jau čia nebebus“. Ir duok Dieve, kad nebebūtų, kad kiekvienas mažylis, galėtų išvykti į namus ir nesutiktų daugiau piktos ligos, kuri grąsina pavogti vaikystės jėgą, išdaigas, juoką ir linksmybes. Pavasaris naujos gyvybės pradžia, linkime ir mažiesiems mūsų draugams gyvybės ir gyvenimo !

Kaip visada kviečiame Jus, brangios mamos, prisijungti prie šios tarnystės vaikų hematologiniame skyriuje. Jūs galite prisidėti priemonėmis rankdarbiams, vaikučių lankymu, piniginėmis aukomis. Jei yra Jums šis noras širdyje, kviečiame susisiekti su Aida: 861038601 arba rašyti: aida.malmigiene@gmail.com

Įspudžiais dalinosi Rosana

onkologinis-organza-3 onkologinis-organza-4 onkologinis-organza-5 onkologinis-organza-1