DAUG SAULUČIŲ PIEVOJE, DAR DAUGIAU VILTIES

DAUG SAULUČIŲ PIEVOJE, DAR DAUGIAU VILTIES

onkologinis-tapymas-ant-audinio

Važiavau į vaikų hematologinį skyrių ir galvojau, kad tai jau tampa savaime suprantama gyvenimo dalimi. Ir kelias jau atrodo ne toks tolimas ir iš namų ne taip sunku išsiplėšti. Tik toks keistas dėkingumo jausmas neapleidžia, kad važiuoju kaip svečias. Kad širdies neslegia savo žmogaus ligos našta. Atvažiavai, pabuvai ir išvažiavai. Su gerais jausmais, nes klausia kada vėl atvažiuosit. Lyg mažytis lietaus lašelis anapus ligos durų. Truputį atgaivinantis palatos gyvenimą ir chemoterapijos rutiną.
Eidama gėrėjausi saulutėmis, kurių pridygo pievoje prie ligoninės. Jų kasmet ten daug :-). Taip gražu.

Kai atėjome su Aida į skyrių sutikome mūsų darbščiausiąją Gabrielę. Paklausiau ar ji matė pievoje saulutes. „Ne, man – chemija“. Suprask- aš izoliuota nuo šio grožio. Septynių metukų, bet tokia rimta.
Pievoje saulučių padaugėjo, o palatose vaikučių sumažėjo – tai teikia vilties. Daug vaikučių išleido namo iki sekančio intensyvaus gydymo kurso. Skyriuje liko, kaip Gabrielė sako – „izoliuoti“. Taigi kad ir kaip širdelę sopėjo, šį kartą mergytei turėjome pasakyti, kad dabar jau atvažiuosime tik rudenį.
Kordinatorė Aida su Gabriele tapė ant audinio. Mergytė taip dailiai nupiešė žydrą drambliuką ir raunoną boružę su geltonais taškeliais. Sakė, kad vienas piešinys apsigyvens rėmeliuose ir taps paveikslėliu, o kitas piešinėlis padabins pagalvę. Aida Gabrielei padovanojo savo laaabai gražiai nutapytą pagalvėlę ir išsiglėbesčiavę, keletą kartų išsimojevę atsisveikinimo. Sunku buvo, nes žinojome, kad tik po trijų mėnesių praversime vaikų hematologinio skyriaus duris.

Išėjus iš ligoninės užklupo liūtis. Tokia laimė jausti gyvenimą – lietų, šaltį nepatogumą, bet ką ir nebūti nuo to izoliuotai.
Taigi linkime Jums vaikai žolės kvapo, daug nevystančių saulučių, lietaus, žaibo, vasaros kaitros ir vilties. Vilties įveikti pikčiurną ir nedraugišką ligą.

Norime padėkoti, Jurgai, Rutai, Jurgiuko Jurgai ir kitoms mamytėms, kurios prisidėjote prie šios tarnystės.

Kviečiame per vasarą rinkti (kaupti :-) įvairias priemones rankdarbiams (teptukus, žirkles, gražias medžiagas, popierių…..) ir batų dėželes iš kurių kuriame „Vaiko prisiminimo dėžutę“.
Gražios vasaros ir sveikatos Jūsų šeimai.
Jei norite prisidėti prie tarnystės vaikams ir jų mamoms, kuriuos užklupo pikta liga (važiuoti aplankyti į ligoninę, nupirkti priemonių ar paremti pinigėliais), rašykite šios tarnystės kordinatorei Aidai: aida.malmigiene@gmail.com.

Dėkinga Rosana