Būsimų mamyčių laimintuvės

Būsimų mamyčių laimintuvės

img_8194-a2

Dar pernai mamų klube turėjau galimybę tik stebėti būsimų mamyčių palaiminimą, o šiemet jau galėjau ir pati dalyvauti kaip būsima mamytė. Mums penkioms nėštukėms buvo specialiai išskirtos nuostabiai išpuoštos kėdės, sėdėjom kaip tikros karalienės per patį stalo centrą! Vaišės, gėlės, simboliniai šventės papuošimai, tokie kaip vaikiškas tualetinis puodukas ir lėlė, įvairios prisiminimui skirtos dovanėlės, linkėjimų ir siūlomų vardų sertifikatai – viskas iki smulkmenų buvo apgalvota tik Mums! O kad taip per visą nėštumo laikotarpį būtų, tuomet tikriausiai norėtųsi, kad jis tęstusi bent 24 mėn. :)

Bet apie viską nuo pradžių..

Vakarą pradėjome nuo žaidimo – kas tiksliausiai atspės nėštukių pilvo apimtis. Reikėjo kiekvienai atsiplėšti tualetinio popieriaus tiek, kiek mano galėsią apjuosti mūsų pilvukus. Tiksliausiai atspėjusios gavo prizą, o mes, savo ruožtu, gavom po pasą su visais savo kūno matmenų duomenimis.

img_8195-a img_8196-a img_8197-a img_8232-a img_8229-a img_8199-a img_8200-a img_8201-a img_8202-a img_8203a img_8204-a img_8207-a

Vėliau reikėjo išbandyti savo skonio receptorius žaidime „ką valgė mūsų vaikelis?“. Teko užrištomis akimis nuo sauskelnių ragauti obuolių tyrelę :)

img_8208-a img_8209-a img_8213-a

Išlaikę skonio receptorių ir intuicijos egzaminą, vėliau kiekviena rungtyniavome atminties-pastabumo konkurse: reikėjo įsidėmėti daugybę daiktų (aišku, susijusių su vaikeliu), ir paskui juos visus išvardinti. Daugiausiai išvardinusiai daiktų atiteko prizas.

Kadangi auginant vaikelį reikia labai greitai suktis ir vienu sykiu daryti bent kelis darbus, išbandėm ir greitos reakcijos pratimus. Poroje kiekviena būsima mamytė vienoje rankoje turėjo po šaukštą su bulve, kurią su kitoje rankoje laikomu tuščiu šaukštu reikėjo atimti iš savo varžovės. Pasirodo, ne taip paprasta daryti kelis darbus… na, bet bent jau pasipraktikavom :)

img_8218-a img_8219-a

Labai smagus ir netikėtai linksmas žaidimas, kai reikėjo sudaryti sąrašą iš šešių daiktų, kuriuos, staigiai prasidėjus gimdymui, reikėtų su savimi vežtis į ligoninę. Tiesa, surašant tuos daiktus, reikėjo jų neįvardinti, o tiesiog rašyti priežastis, kodėl būtent šito daikto man galėtų prireikti. Galiausiai kiekviena gavome po sąrašą atsitiktine tvarka įvardintų šešių daiktų, kurie eilės tvarka turėjo sutapti su mūsų paaiškinimais. Visai šmaikščiai pasirodė vienos mamytės pasiaiškinimas, kodėl ji pasiimtų su savimi pientraukį… pasirodo, todėl, kad ji gali paprasčiausiai išalkti :)

img_8220-a img_8221-a

Auginant vaikus, reikia dažnai pasitelkti ir kūrybingumą tiek kuriant pasaką, tiek sprendžiant problemą, kai abu vaikai nori to paties žaislo, ar kai reikia greitai išsisukti su pietų gaminimu „iš kirvio“… Šįkart visos mamytės išbandėme savo poezijos gyslelę, kuriant lopšinę iš tam tikrų sąraše įšvardintų žodžių. Na, galime tik pasigirti, kad šioje rungtyje buvome visos laimėtojos :)

img_8214-a img_8216-a

Galiausiai visos nėštukės buvome palaimintos mamyčių ir apdovanotos įvairiausiomis širdį šildančiomis dovanėlėmis. Kaip gera, kai apie tave galvoja…

img_8225-a img_8228-a img_8227-a

Taip šia gražia švente ir uždarėme mamų klubo sezoną. Gaila, kad taip greitai praėjo šie metai, bet pailsėjusios ir paatostogavusios, manau, susitiksime su naujomis idėjomis ir gražiais darbais.

Visų mamyčių vardu visoms linkiu gražios nepakartojamos vasaros, daug daug poilsio ir nesenkančios energijos :)

Inga