Stovyklos šeimoms 2009

pakuta-2008-342Parinkau šiek tiek informacijos apie šeimų stovyklas. Mes patys praktikuojam stovyklas ir esame labai tuo patenkinti. Paprastai tai būna metų įvykis, kuriuo gyvename visus metus :) Nuorodas su informacija apie stovyklas atsidarysite paspaudę stovyklų pavadinimus. Gal mano parinkta informacija nėra išsami ar aiški, bet jei kas nors sudomins, tai daugiau informacijos bandykite ieškotis patys.

Šeimų stovykla Pakutuvėnuose
Birželio 21-28 d.
Tema: Atleidimas.
Lektoriai
: Tarpusavio santykių konsultantė Marie Maguaire (Prancūzija), Schoenstatt šeimų judėjimo nariai Hilde ir Herbert Felhofer (Austrija), Vilniaus Universiteto specialistai.
Registracija: nuo gegužės 1 iki birželio 10 d.
Kaina: suaugusiems – 245 Lt, vaikams ir paaugliams nuo 4 iki 18 m. – 140 Lt, vaikams iki 3 m. – nemokamai.
Suaugusiųjų stovyklos dienotvarkę sudarys rytinis ir popietinis paskaitų ciklas, intensyvus grupinis darbas (terapinis su specialistais, savipagalbos, pasidalinimo, o taip pat ir fizinio darbo: stovyklos tvarkos priežiūra, ekologinis atliekų rūšiavimas ir pan.). Vaikų ir paauglių pastovyklė gyvens atskiru ritmu. Pagal amžių suskirstytoms grupėms vadovaus savanoriai, įgyvendindami kiekvienai grupei adaptuotą programą, su vaikais ir paaugliais dirbs psichologai, socialiniai darbuotojai. Veiks kūrybinė dramos studija (puikiai pavykusi paskutinius dvejus metus), kurioje teatro pagalba, vadovaujami profesionalių „Teatriuko“ aktorių, vaikai ir jaunimas interaktyviais būdais galės patirti savęs pažinimo bei meninius išgyvenimus. Jų sukurtas baigtinis projektas bus paskutinį vakarą pristatytas visai stovyklai. Šiais metais paaugliams bus skiriamas ypatingas dėmesys. Meniniai „Pakutuvėnų vakarai“. Kiekvieną vakarą visai stovyklai bus pristatomas meninis projektas, į kuriuos kviečiami įvairių žanrų atlikėjai: profesionalūs muzikantai, aktoriai, rašytojai, dainininkai, o taip pat pristatomi meno užsiėmimuose stovyklos metu sukurti projektai.
Rūtos įspūdžius apie pernykštę stovyklą galite skaityti čia.

 
Šeimų stovykla „Super šeimynėlė“
Birželio 22 – 27;
Liepos 20 – 25;
Rugpjūčio03 – 08.
Kaina: 845 Lt (apgyvendinimas, maitinimas, programa); 500 Lt kelialapius perkant 4 – 5 asmenims; 570 Lt atvykusiems su savo palapine (maitinimas, programa); 999 Lt Uošvienei, keliaujančiai į atskirą „Pasakų namelį“. Nemokamai kūdikiams iki vienerių metų.
Stovykloje Jūs galėsite susipažinti su garsiausiomis ir linksmiausiomis Lietuvos žvaigždžių šeimomis, kurios padės kiekvienam iš Jūsų atskleisti savo kūrybinius, meninius, sportinius ir visus kitus turimus talentus bei sugebėjimus, iškovoti „Super šeimos“ titulą, galybę prizų, („Super šeima“ laimi savaitgalį Druskininkuose) ir, žinoma, tuo pačiu pabūti su šeima bei pailsėti. Jūsų atžalų ir uošvienių (jei išdrįsite pasiimti) užimtumu, kūrybingumu ir linksmybėmis rūpinsis patyrusių pedagogų – animatorių komanda. Uošvienės apgyvendinamos atskirame „Uošvienių pasakų namelyje“. Jūsų linksmumu bei priežiūra rūpinsis trys linksmybėmis garsios Lietuvos šeimynėlės: „16 HZ“( 07.20 – 07.25), Egidijaus Skarbaliaus (08.03 – 08.08) ir Aušros Kilkuvienės(06.22 – 06.27) šeimynėlės. Kartu švęsime Jonines ir visų gimtadienius! Kiekviena stovyklos diena turės atskirą temą: menų diena, sporto diena, maisto diena, orientacinė diena ir t.t. Vakarais pasakas skaitys „TETA BETA“, vėjus iš galvos vaikys A. KARALIUS ir J. POŠKAITIS, meilę skatins G. NAVAITIS, gitarų vakare vakarosime su „BROLIAIS BERNARDINAIS“. Taip pat karaoke vakarai ir diskoteka bei gyvo garso koncertai su projektais „BLONDIE“ bei „ROXETTE“.

 
Vasaros stovykla dviratininkams (atsidarys forumas, kuriame žemiau rasite visą info) Liepos 4-6 d. Užukalnyje, netoli Aukštadvario.
Kaina pagal gyvenamą vietą (žmogui):
1) Palapinė 60 lt.
2) Kambarys su daug vietų 90 lt.
3) Dvivietis kambarys 110 lt.
4) Atskiras šeimyninis namukas su viskuo (2-3 vietos) 260 lt. (jei rezervuotas)
Registracija jau dabar ir iki liepos 01 d.Daugiau informacijos: XC stovyklos organizatorius Linas Vainius tel. 8-675-68116

Tiberiados šeimų stovykla
Liepos 8 d.-12 d. Dalyvio auka – 80 Lt (šeimai) Dalyvių skaičius ribotas.

 
Suaugusių pionierių stovykla „BEBRUSAI 2009-ieji“
Liepos 28 d. – rugpjūčio 5 d.
Stovyklautojų amžius: 21 – 99 m.
Kaina: 1299 Lt*
Čia Jūsų lauks ne tik naujos pažintys, šūsnis nepakartojamų akimirkų, bet ir iki pietų meno (dainavimo, šokių, stiliaus bei mados ir teatro) būreliai su profesionaliais dėstytojais, po pietų įvairios varžybos (estafečių, kvadrato, krepšinio, futbolo ir t.t), vakarais – karaokė turnyrai, šokių maratonai, parodijų šou, madų demonstravimai, įvairūs konkursai ir t.t. Paskutinį vakarą visi būreliai turės atsiskaityti ir parodyti ką išmoko per 9 dienas. Ir, jei kompetetingai komisijai pasirodys, jog jie nuoširdžiai dirbo, paskutinę dieną jie bus įšventinti į pionierius ir gaus ypatinguosius kaklaraiščius. Stovyklos dalyviai bus suskirstyti pagal amžiaus grupes į būrius, kiekvienas būrys turės savo vadą, kurio įsakymų turės griežtai klausyti. Atsiminimui dovanosime pionieriškas nuotraukas. Stovyklos dėstytojai: Dainavimo būrelio – Povilas Meškėla; Šokių būrelio – Artur Bajor; Mados bei stiliaus būrelio – Eglė Mickevičienė; Teatro būrelio – Aurimas Kamantauskas.

 
Kanos rekolckcijos sutuoktiniams
Rugpjūčio 3 d. – 9 d
. Panevėžio r. Tiltagalių k., stovyklavietėje „Trimitas“
Rekolekcijas organizuoja Kanos Šeimų Bendruomenė su „Chemin Neuf“ bendruomene iš Prancūzijos. Sutuoktiniams tai atsinaujinimo laikas, kada buvimą dviese pakeičia bendruomeninė malda, o rimtas paskaitas – nuoširdūs pasikalbėjimai mažose grupelėse. Šį laiką jūs galite pašvęsti vienas kitam ir Jūsų šeimos stiprinimui. Kviečiame rekolekcijų metu sutuoktinių poras kartu melstis ir per Šv.Raštą giliau pažinti mūsų pašaukimą šeimos gyvenimui.Vaikams nuo 10 metų bus organizuojama kelių dienų išvyka su palapinėmis.Į rekolekcijas atsivežame patalynę, pagalves, antklodes arba miegmaišius. Maitinimas bus organizuojamas 3 kartus per dieną. Turėti Šv.Raštą, rašiklius, o vyresniems vaikams – palapinę, miegmaišį, komplektą indų (dubenėlį, puodelį, šakutę, šaukštą), šiltų rūbų, kelias poras batų bei higienos priemones.
Mokestis už rekolekcijas – 35 Lt parai asmeniui. Kam yra sunkumų su pinigais, nebijokite paskambinti – išeitį stengsimės surasti. Dėsime pastangas, kad pinigai nebūtų jums kliūtis dalyvauti rekolekcijose.Ypatingai pažymime, kad rekolekcijose reikia dalyvauti abiem sutuoktiniams. Taip pat laukiame savanorių, norinčių ir galinčių dirbti su vaikais.
Registracija vyksta iki liepos 12 d. Jeigu turėtumėte klausimų – skambinkite, rašykite! Egidijus ir Lina Vitkūnai, tel.: mob. 8 687 12498 El.paštas: e.vitkunas@gmail.com , lina2vit@yahoo.com

 
Neringos šeimų stovyklos (daugiau informacijos rasite atsidarę nuorodą)
Lithuanian Heritage Family Camp: June 27 – July 1
Šeimų stovykla lietuvių kalba: liepos 5 – 11 d.

Informaciją surinko Rūta