Dekupažo pinklės

Mūsų mamytės yra labai kūrybingos ir savo darbeliais stengiasi kuo gražiau papuošti savo namus ir pradžiuginti savo namiškius. Todėl Mamų klubo organizuojami įvairūs rankdarbių užsiėmimai susilaukia daug dėmesio. Ne išimtis buvo ir paskutinis rankdarbių užsiėmimas. Šios savaitės Mamų klubo susitikimas buvo ypač gausus mamyčių skaičiumi. Tai visai nestebina, kadangi Mamu klube laukė dekupažo pinklės. Šį kartą mokėmės, kaip gražiai pasendinti vaikišką pakabėlę, naudojant vienkomponentį sendinimo laką Kraklę.

Kaip dažniausiai būna, trečiadienio vakaras prasidėjopakaba su tam tikrais viešai neskelbiamais nuotykiais. Bet susikrovusios teptukus, pakabėles, servetėles ir kt. reikalingą mantą trys muškietininkės mamos Jurga, Aida ir Rosana išskubėjome pasidalinti savo dekupažo virusu su kitomis mamytėmis. Paruošėme darbo vietas, išdėliojome puodelius arbatai. Viskas buvo paruošta, o mamyčių ilgai laukt nereikėjo. Kadangi namuose liko dūkstantys vaikučiai, juos prižiūrintys ir labai kantrumu nepasižymintys tėveliai, tai be didelės įžangos pradėjome savo vakaro užsiėmimą.

 

Šį užsiėmimą vedžiau aš, dekupažo ligonė, Jurga, o man padėjo Aida ir Rosana. Taigi dabar dar kartą priminsiu pagrindinius žingsnius naudojant vienkomponentį sendinimo laką Kraklę.

 

  • Pirmiausia mūsų pakaba buvo nudažyta tamsiais akriliniais dažais. Dėl laiko trūkumo, mamytės jau gavo mūsų namuose nudažytas pakabas.
  • Kai pakabos jau nudažytos, galima tepti vienkomponentį sendinimo laką Kraklę. Jį reikia tepti atsargiai, ne per gausiai, nes ilgai džius ir tik viena kryptimi.
  • Kai sendinimo lakas visiškai išdžiuvęs, dažome pakabą šviesia spalva. Būtinai turime dažyti priešinga kryptimi nei tepėmę sendinimo laką, pvz. jei laką tepame išilgai pakabos, tai šviesius dažus skersai pakabos. Užtepti dažus du kartus ant tos pačios vietos negalima, nes nesigaus įtrūkimai. Bedžiūdami dažai sutrūkinės ir matysis apatinė tamsioji spalva.
  • Dabar jau galima savo pakabą papuošti norimu servetėlės motyvu. Pasiruošiame servetėlę ir naudodami universalius dekupažo klijus-laką, priklijuojame ant pakabos. Leidžiame išdžiūti ir lakuojame.

Mūsų vaikiška pakabėlė baigta ir laukia savo mažojo šeimininko.

 

Tai tokius darbelius mes dirbome šį trečiadienį Mamų klube, o pertraukose tarp dažymų šnekučiavomės, gėrėmę arbatą, aplankėme Mamų klubo bibliotekėlę. Žodžiu pailsėjusios ir pasisėmusios naujų idėjų, išskubėjome visos į namučius. Tikiuosi visoms buvo smagu.  Man  visuomet yra didelis džiaugsmas, pasidalinti tuo, kuo moku su kitomis mamomis.

 

Iki kitų kartų, visada Jūsų Jurgita