Trumpai apie tris apsilankymus vaikų namuose

Trumpai apie tris apsilankymus vaikų namuose

vaiku-namai-35Labukas mielosios,

Jaučiu stiprų kaltės jausmą, kad taip ilgai neparašau kaip mums sekasi. Taip sunku surasti ramią valandėlę ir „sugaudyt“ savo mintis … Pirmiausia norėčiau padėkot „Mamų klubo“ mamytėms tiek už piniginę paramą, tiek už ištikimybę ir entuziazmą lankant vaikų namų auklėtinius. Po paskutiniųjų planuotų ir skelbtų apsilankymų vaikų namuose su ištikimųjų merginų būreliu dar spėjome pabuvoti tris kartus. Artimiausias apsilankymas buvo planuotas praeitą šeštadienį, tačiau mūsų grupėje paskelbtas vėjaraupių karantinas, tad sveikinti gimtadienininkų važiuojame šiandien (balandžio 10 d.) Kiekvieną kartą keliaujam į vaikų namus vis tuo pačiu tikslu, tačiau mūsų pabuvimai būna nepakartojami ir unikalūs, vis kitokios emocijos ir išgyvenimai užplūsta bebūnant paliktų vaikų apsuptyje, o širdies skausmas pamačius grupėje naujų akučių porą taip ir nebepalieka…

Vieno mūsų apsilankymo (Valentino dienos išvakarėse) metu, su vaikais darėme meilės medelį, ant jo šakelių kabinome širdeles su žodžiais, reiškiančiais meilės darbus, tokius, kuriuos vaikai norėtų, kad jiems darytų, taip pat daryti patys. Nors ši užduotis ir nebuvo iš lengvųjų, sunkiai vaikai ieškojo tinkamų žodžių, bet galiausiai medelis išejo labai žavus :)
Kitų dviejų susitikimų metu jokių darbelių nebedarėme, tačiau anaiptol nebuvo nuobodu, Vilma su savo sesute puikiai įsliejo į stalo žaidimais žaidžiančių vaikų ratą, o praeitą trečiadienį aš ir Gabrielė „paniurkėm“ mažylius. Nors ir sunku sutalpint liūdną gyvenimo realybę, bet turiu vilties, kad šie maži darbeliai kuriuos mes kartu darome, nors kažkiek keičia ją ir yra ne veltui. Jau vien dėl to, kad mūsų apsilankymo diena vaikams visuomet būna šventiška ir laukiama, o išeinant esam apdovanojamos šiltais apkabinimais ir bučinukais….
Erika

vaiku-namai-23 vaiku-namai-32 vaiku-namai-77