Salotos su tunu

salotu-vakaras-691

Ingos variantas (Nr.4).
Dedame sluoksniais:
tunas aliejuje,
poras (gali buti mėlynasis svogūnas),
majonezu suplojame,
tarkuojam virtą bulvę,
majonezas,
tarkuojam virtą morką,
majonezas,
tarkuojam keleto kiaušinių baltymą,
majonezas
ir galiausiai tryniai.

salotu-vakaras-731Aurelijos variantas (Nr.11).
Tarkuotos virtos bulvės,
morkos,
kiaušiniai,
šiek tiek sūrio,
tunas (viską dedame sluoksniais, tunas virsuje po majonezu). Mūsų šeima labai mėgsta šį patiekala… Tik maža pastabėlė – su pigesniu tunu labai skiriasi skonis… Daug skaniau su brangesniu tunu (o kainos skirtumas nedidelis; mes perkame kartui mažą skardinę), na, ir geresniu majonezu… Salotos turi būti šaltos, ne drungnos.  Džiaugiuos, kad sutapo mūsų receptai (beveik) su Ingos – pamačiau, kaip dar galima panašiai padaryti. Tik jau papuošiau šįkart – gėda buvo nešt… Šiaip galima porus pjaustyt žiedeliais, ir pamėtyti žiedelius ant majonezo – bus ir skanu, ir gražu… Bet poro neturėjau.