Salotos su tunu
Ingos variantas (Nr.4).
Dedame sluoksniais:
tunas aliejuje,
poras (gali buti mėlynasis svogūnas),
majonezu suplojame,
tarkuojam virtą bulvę,
majonezas,
tarkuojam virtą morką,
majonezas,
tarkuojam keleto kiaušinių baltymą,
majonezas
ir galiausiai tryniai.
Aurelijos variantas (Nr.11).
Tarkuotos virtos bulvės,
morkos,
kiaušiniai,
šiek tiek sūrio,
tunas (viską dedame sluoksniais, tunas virsuje po majonezu). Mūsų šeima labai mėgsta šį patiekala… Tik maža pastabėlė – su pigesniu tunu labai skiriasi skonis… Daug skaniau su brangesniu tunu (o kainos skirtumas nedidelis; mes perkame kartui mažą skardinę), na, ir geresniu majonezu… Salotos turi būti šaltos, ne drungnos. Džiaugiuos, kad sutapo mūsų receptai (beveik) su Ingos – pamačiau, kaip dar galima panašiai padaryti. Tik jau papuošiau šįkart – gėda buvo nešt… Šiaip galima porus pjaustyt žiedeliais, ir pamėtyti žiedelius ant majonezo – bus ir skanu, ir gražu… Bet poro neturėjau.
Jūsų komentarai