Gimtadienio tema „Princų ir princesių puota“

Gimtadienio tema „Princų ir princesių puota“

Princų ir princesių puota

2008-m-atostogos-046

Šventės akcentas– rožinė spalva.
Dekoracijos: rožinės:
Staltiesės ant visų stalų- papuoštos pirktinėmis („Ysku“-apie 3 lt.) rožinėmis plastikinėmis gylytėmis. „Princeses“ (papuoštas barbes ) įdėjome į gėlių puokštes. Padarėme vėliavėles iš (Maksimoje) pirktų servetėlių su princesėmis. Ilgos rožinės lazdelės-vytelės (vėliavėlių kotai), pirktos „Ysku“.
Balionai– rožiniai, alyviniai.
Rebeka turėjo karūną ir nuostabią suknytę, bet iš jaudulio jos nesirengė (verkė). Mes  ir nevertėme puoštis (tada jai buvo 4 metai).

2008-m-atostogos-023 2008-m-atostogos-060 rebekutes-gimtadienis_2007-07-17-0361

Žaidimai:
1. Pagalba Pelenei (Rebekai)- surinkti išbarstytas šiukšles po visus namus (lauką). Šiukšlės buvo „saldžios“- servetėlių viduje buvo keletas saldainiukų. Laimėtojas (daugiausiai surinko „šiukšlių“) – apdovanotas priziuku :-). Visiems darbštiems vaikams atiteko ryšulėliai su saldainiukais- „šiukšlėmis“ :-).

rebekutes-gimtadienis_2007-07-17-0292. Konkursas- ant popierinių vienkartinių lėkščių piešti princesę ar princą. Viena ranka lėkštę padėti ant galvos, o kita ranka piešti. Negalima pasižiūrėti. Šita užduotis buvo tėveliams ir vyresniems vaikams. Rebekutė išrinko gražiausiai nupieštą princą ir princesę. Apdovanojimai :-).
3. Surasti paslėptus indelius. „Limpopo“ pripirkau nupigintų  indelių. Juos paslėpiau po visus namus. Vaikučiams  reikėjo  juos surasti.  Kas indelių surado daugiausia laimėjo priziuką. Rasti daikteliai liko vaikučiams kaip dovana.

4. Balionų lenktynės: Su šiaudeliu (maži vaikai gali paprastai) kuo toliau nupūsti savo balioną. Laimi tas vaikutis, kurio balionas pirmasis kerta finišo liniją :-).
Maistas: visus saldumynus puošiau su rožiniais pabarstukais pirktais „Maksimoje“.

rebekutes-gimtadienis_2007-07-17-060 rebekutes-gimtadienis_2007-07-17-062 rebekutes-gimtadienis_2007-07-17-064

mamu-klubas-036Is tešlos: 500g.sausainių (smulkiai sutrinti ar sumalti), 1 dėžutė rududu, 100g.sviesto, 1š.medaus, kokoso drožlių, razinų (pagal skoni) galima sukurti (nulipdyti) „Pelenės batelį“, „karūną“….apipilti sidabriniais , rožiniais pabarstukais, guminukais saldainiukais.
Tą pačią tešlą naudoju ir dėti į krepšelius (skirtus keksiukams), tik pridedu pūstų ryžių, grikių, razinų, kokoso drožlių i t.t. Įpylus į tešlą kvapų- vanilės ar migdolo- super skanu ;-).
Paprastus Šipuliukus- ilgas lazdeles  pamerkiu į ištirpintą šokoladą su sviestu,  ištraukiu ir įkišu į pabarstukus.Tą patį darau su vaisiais- ananasais, braškėmis, obuoliais, kriaušėmis ir kt. tik su bananais atsargiai – jie greitai juoduoja ir tyžta.
„Rimtų“ patiekalų nerašysiu- pačios visko gaminti mokate :-).

Lauknešėliai– po vėliavėlę su princese kiekvienam vaikeliui  ir dovanų maišelį, kuriame buvo- gėlytė (tokia pat kaip ant stalo, rožinė žvakutė ir spalvoti, rožiniai saldainiukai .

Tiek tų kuklių idėjų :-)

Svarbiausia gera nuotaika ir bendravimas :-)

KVIEČIAME IR JUS PASIDALINTI ŠVENČIŲ IDĖJOMIS!