Mišrainė „Pusnis“

Mišrainė „Pusnis“

salotu-vakaras-20

Jums reikės:
svogūno galvos,
6 kiaušinių,
2-3 obuolių
majonezo
1/2 stiklinės smulkintų graikinių riešutų
150-200 g. fermentinio sūrio

Viskas prasideda nuo salotinės. Ji didelė, giloka ir, aišku, pati gražiausia.
Dugną išklojame plonyčiais svogūno griežinėliais arba supjaustome svogūną plunksnelėmis (jei turime violetinį svogūną – renkamės jį).
Ant jų dedame 6 kietai virtus susmulkintus kiaušinius, po to guldome elegantiškais kubeliais supjaustytų 2-3 vidutinio dydžio obuolių sluoksnį (geriau – antaninių).
Toliau – majonezo eilė. Idealiausiai tinka „Vilnius“, reikia viso indelio.
Ant paslėptų obuolių berti pusę stiklinės susmulkintų graikinių riešutų, ant jų užtarkuojame per smulkią trintuvę 150-200 g fermentinio sūrio (pirmenybė – „Tilžės“ sūriui, bet tinka ir „Rokiškio“ ar panašus kiek išraiškingesnio skonio sūris). Riešutų nesimato, o salotinėje tikra Kalėdų pusnis.
Skanaus!
Receptu pasidalino Dalia