Lėlytė iš kojinės

Lėlytė iš kojinės

Šį kartą mūsų susirinko nedaug, todėl ne tik produktyviai siuvome, bet ir  „iš dūšios“ paplepėjome :) Be plepėdama fotografavau, kaip viską dariau. Štai prašom jums instrukcija.

Jums reikės:
Kojinės (geriausia 21-24 dydžio),
Sintepono lėlytės prikimšimui (jo ieškokite audinių ar siuvimo reikmenų parduotuvėse. Vietoj sintepono galite naudoti vatą, vilną, grikių lūkštus, žirnius, putoplasto granules ir t.t.)
lininės (ar kitokios) medžiagos galvytei
Žirklių,
Adatos,
siūlų
,
karoliukų, juostelių (nebūtinai).

Iškirpkite iš kojinės kulną. Imkite priekinę (pirštų) kojinės dalį ir ją perlenkite taip, kad per vidurį eitų prieš tai buvosio sulenkimo žymė. Ši žymė padės lygiai siūti kojas :) Taigi, dabar pradedant nuo pirštų per vidurį iki pusės ar daugiau nei pusės susiūkite kojinę. Taip atskirsite lėlytės kojas. Siūkite mašinine siūle, o jei nemokate, tai siūkite tiesiog mažais dygsneliais pirmyn ir atgal.

lelyte-is-kojines-018 lelyte-is-kojines-020 lelyte-is-kojines-021

Sinteponą susikarpykite, pasipešiokite ar kitaip pasismulkinkite. Juo prikimškite lėlytės kojas. Nekimškite kietai, nes kojinė labai tempiasi ir jūsų lėlytė gali pasidaryti labai stora ir didelė :) Prikimšę kojytes toliau siūsime rankytes. Pradėkite siūti nuo tos vietos, kur baigėsi kojytė ir maždaug per vidury kojos (platumo). Siūname iki pat viršaus.

lelyte-is-kojines-026 lelyte-is-kojines-023 lelyte-is-kojines-027 lelyte-is-kojines-029

Susiūvus rankytes prikemšame į rankytes ir pilvuką sintepono. Šiuo momentu galima ir kojyčių prikimšimą pakoreguoti. Baigus kimšti užsiūnamę likusį kojinės galą. Siūname taip, kad atspurę galai pasislėptų. Siūdamos ar susiuvusios galite sutraukti petukus.

lelyte-is-kojines-032 lelyte-is-kojines-033 lelyte-is-kojines-034 lelyte-is-kojines-036

Galvytei iš lininės ar kitokios medžiagėlės išsikirpkite maždaug 10 cm skersmens apskritimą. Su adata ir siūlu jį suraukite. Į vidų prikimškite sintepono ir tada užbaikite suraukimą. Nieko tokio jei suraukimą užbaigsite nedailiai, nes galvytės kita pusė užsidengs su kepuryte.

lelyte-is-kojines-038 lelyte-is-kojines-039 lelyte-is-kojines-041 lelyte-is-kojines-042

Dabar laikas daryti veiduką. Uždėkite ant galvos likusią kojinės dalį (tai būsima kepurytė) ir pridėkite galvytę prie kūnelio. Tiesa, dėdamos kepurytę ją užmaukšlinkite taip, kad nugaroje ji šiek tiek dengtų kaklą. Tada pasižymėkite su pieštuku tas vietas, kur bus akytės, nosytė, burnytė. Dabar nuimkite kepurytę ir siūkite veiduką. Galite siuvinėti siūlais, galite naudoti karoliukus, galite tiesiog išpiešti – tai jūsų fantazijos reikalas. Dabar imkimės kepurytės. Imkite likusią kojinės dalį ir užsiūkite atspurusį galą.

lelyte-is-kojines-043 lelyte-is-kojines-045 lelyte-is-kojines-048 lelyte-is-kojines-046

Kepurytę dedame ant galvytės. Tegul kepurytė šiek tiek dengia ir kaklą. Kepurytę iš vidaus prisiūnate prie galvytės. Padariusios tai galvytę prisiūkite prie kūnelio. Beliko ant kaklo ir ant kepurėlės užrišti juostelę. Jei norite, galite padažyti lėlytei žandus. Štai lėlytė ir baigta ;)

lelyte-is-kojines-049 lelyte-is-kojines-054 lelyte-is-kojines-055 lelyte-is-kojines-058

lelyte-is-kojines-068 lelyte-is-kojines-053 lelyte-is-kojines-051

Gero rankdarbiavimo!