APIE KŪDIKIO SUTIKTUVIŲ ŠVENTĘ

Ši šventė yra rengiama besilaukiančiai mamytei – rodomas dėmesys, dovanojamos dovanos, linksminamasi ir džiaugiamasi gimsiančiu nauju žmogučiu. Vakarėlis, Amerikoje vadinamas „Baby Shower“, atspindi mamytės ir kūdikėlio užliejimą meile. Jis dažniausiai rengiamas vakare, dalyvaujant tik moterims.  Moteriškoje draugijoje visos dažniausiai ištirpstame tarp mažutėlių kelnyčių, kojinyčių, uostome ir svaigstame nuo visų kūdikiškų kvapų – tarsi tęsiasi mergaitiškas, taip gerai pažįstamas žaidimas su kūdikėliais. Tai mamų pasaulis :) – švenčiame motinystę.

Šią šventę organizuoja būsimosios mamytės draugės, sesuo, mama ar bendradarbės, tik ne ji pati. Šventė turi tapti tikra staigmena. Kūdikio sutiktuvių šventę galima rengti kavinėje, kurios nors draugės namuose ar gamtoje (jei tinkamas oras). Kuriant šventę – labai svarbios yra dekoracijos. Vietoje puodelių, galima naudoti vaikiškus buteliukus, valgyti su seilinukais tyreles, sausainiukus ar vaisius sudėti i naktipuodžius (naujus :) ). Stalą puošti lėlytėmis, kaspinėliais.

peteraitiene-037 sutiktuves3

Dovanos turėtų būti praktiškos: sauskelnės, rankšluostukai, patalynė ir tt…

Laukiant kol susirinks visi svečiai, moterys gali ant gražiai dekoruoto, iš anksto paruošto lapo, surašyti vardus JAM ir JAI būsimam kūdikėliui.

Taip pat svarbi dalis – parašyti palinkėjimus mamytei. Palinkėjimai rašomi arba ant gražaus dekoruoto (vaikiška tematika) lapo ar į atskirą albumą.

Būtinai šventę įamžinkite – nufotografuokite ir padovanokite besilaukiančiai mamytei nuotraukas su apvaliu mylimu pilvuku.

Smagu, jei šventės šurmulyje vienas žmogus nuolatos rūpinasi besilaukiančia mamyte – patogiai pasodina, pasiūlo, įdeda norimo maisto, gėrimo. Pasirūpina mamytės pargabenimu namo, padeda parsivežti dovanas.

Kūdikio sutiktuvių šventės metu žaidžiami įvairūs žaidimai:

  • Besilaukiančios mamytės apimtys

Svečiams siunčiamas tualetinio popieriaus ritinėlis – kiekviena moteris turi atspėti besilaukiančios mamytės pilvuko apimtį – atsiplėšti tiek lapelių, kiek galvoja jie apims pilvuką. Kuri atspėja apimtį lapelių skaičiumi, ta mamytė ir laimi. Ta patį galima daryti siunčiant siūlų ritinėlį – atkirpti tiek siūlo, kiek galvoja, jog jis apims pilvuką. Svarbu – išmatuoti mamytės pilvelį ir su centimetru. Įrašyti ant gražaus sveikinimo – lapo ir padovanoti diplomą.

peteraitiene-008 sutiktuves1

  • Tyrelių ragavimas

Nuplėšti skirtingų tyrelių etiketes ir duoti paragauti, prašant atspėti, iš kokių vaisių pagaminta tyrelė. Kas atspėja sudėtį, tas ir laimi.

  • Džiovykla

Reikia: virvės, skalbinių segtukų, vaikiškų drabužėlių, lėlės ir mobilaus telefono. Žaidimas: kas per trumpiausią laiką padžiaus kuo daugiau skalbinių vienoje rankoje laikydamas  lėlę, o prie ausies pridėjęs telefoną . Jų negalima pamesti.

  • Gėrimo varžybos

Gerti iš vaikiškų buteliukų skirtingus gėrimus. Kas pirmas išgeria, – tas laimi.

  • Valgymo varžybos

Maitinti atsistojus už nugaros. Užrišti seilinukus maitinamoms mamoms. Maitinti tyrelėmis. Kuri pirma suvalgo – laimi.

peteraitiene-018 sutiktuves2

  • Pakeisti sauskelnes

Porose, tačiau galima naudoti tik vieną ranką. Kas pirma, ta laimi.

  • Kas sauskelnėse

Į sauskelnes įdėti turinį: šokoladinio sviesto, sumaišyto su razinomis, saulėgrąžomis, sausais pusryčiais, kokoso drožlėmis ir kita (fantazijos reikalas). Mamytė turi nustatyti sauskelnių turinį: ką šiandien valgė vaikelis.

peteraitiene-027

  • Foto

Kiekviena šventės dalyvė atsineša savo mažos – kūdikėlio nuotrauką. Visos turi atspėti kuris kūdikėlis yra dabartinė mamytė/draugė.

  • Nupiešti kūdikį

Piešti kūdikį ant vienkartinės popierinės lėkštės. Pirma užrašyti savo inicialus ant vienos lėkštės pusės. Po to ją apversti ir užsidėti ant galvos. Lėkštės negalima nusiimti ir pasižiūrėti. Piešiama dvi minutes. Surinkus lėkštes atiduoti jas būsimajai mamytei. Ji išrenka labiausiai patikusį nupieštą kūdikėlį.

Po kiekvieno žaidimo dovanojami priziukai. Labai smagu įamžinti žaidimus fotoaparatu.

Širdžiai maloniausia šventės akimirka – draugių malda už besilaukiančią mamytę. Linkima  sklandaus gimdymo, Dievo apsaugos, laiminami medikai, meldžiamasi už visą besilaukiančios mamytės šeimą – vyrą, vaikučius (jei jų yra), kad šeima būtų Kūrėjo malonėje ateinant naujai gyvybei į šią žemę.

Smagios šventės :)