Krepšeliai iš laikraščių

Krepšeliai iš laikraščių

img_77693Atrodo neįtikėtina, bet, pasirodo, įmanoma!

Tik reikia turėti laikraščių, juk dabar daug kas spaudą skaito internete :) Rezultatas atrodo stulbinamai, o paėmus į rankas net neįtartum, kad šios vytelės yra susuktos iš laikraščių.

Pabandysiu nupasakoti visą krepšelio darymo eigą, kad ir kitos mamytės galėtų  tai išbandyti.

Pirmiausiai reikėtų susikarpyti laikraštį į 6-7 cm juosteles.Tuomet ant kuo plonesnio virbalo (nes plonesnės vytelės gražiau atrodo) pradedame sukti laikraščio juostelę.

img_7762 img_7766

Galus sutvirtiname sausais pieštukiniais klijais.

img_7767

Tokių vytelių reikėtų iš anksto prisidaryti kuo daugiau.

img_7768 img_7771

Imame kokį nors daiktą, kuris bus mūsų krepšelio maketas, tai gali būti indelis nuo majonezo. Tuomet indelį nuo majonezo dedame dugnu ant kartono ir apibrėžiame. Iškerpame tokias dvi detales. Ant vienos iš detalių nubrėžiame nelyginį (jei bus lyginis skaičius, neišeis supinti) skaičių vietų, kuriose tvirtinsime vyteles.

img_7774

Tas vietas ištepame karštais klijais ir greitai ant jų tvirtiname vyteles.

img_7775 img_7776

Vėliau priklijuoti dar vieną vytelę, kuri ir bus vijimo pradžia. Tiesa, būtų daug patogiau jei toji vytelė bus priklijuota siauresniuoju galu (dažniausiai visos vytelės turi siauresnį ir platesnį tuščiavidurį galą), nes vėliau vytelę reikės sujungti su kita vytele, kurios siauresnįjį galą užtektų pamirkyti PVA klijuose ir tiesiog įmauti į pinamos vytelės galą.

img_7777

Galiausiai užklijuojame antrąją kartoninę detalę, kad paslėptume bei sutvirtintume vyteles.

img_7778

Ir viskas, galima pradėti pinti. Imame vytelę, kuri yra vijimo pradžia ir sukame ją aplink maketą – ją kaišioti virš kas antros vytelės (vieną kartą po vytele, kitą – virš vytelės).

img_7780

Kai supiname vytelę, imame kitą ir suklijuojame jas tarpusavyje (jau aukščiau aprašiau kaip).

Baigus pinti vytelę nukerpame ir, užkišus už kitos vytelės iš vidaus, priklijuojame klijais. Taip pat padarome ir su kitais vytelių kraštais.

img_7790 img_7791

Galiausiai nudažome akriliniais dažais, juos sumaišius su akriliniu laku (ketvirtadaliu dažų masės).

Pasiūname krepšelio dydžio medžiaginę įmautę: iškerpame apvalią atraižą pagal kibirėlio dugno dydį ir trapecijos formos detalę, t.y įmautės šoną.

img_7789

Tikiuosi, viską aiškiai aprašiau.

img_7773 img_7764

img_7765 img_77882 img_7784

Inga