Rožytės iš audinio

Rožytės iš audinio

Savo pirmąją rožytę padariau begurkšnodama arbatą Mamų klube. Taip, vietoj šokolado susukau mielą lininę gėlelę, kuri arbatą paskanino tikrai labiau už bet kokį saldumyną. Taigi, tai tikrai paprasta, greita ir labai miela.

Rožių gaminimo variantų yra ne vienas, bandysiu nupasakot kelis.

Jums reiks bet kokio audinio juostos, kurios plotis maždaug 10-20 cm, ilgis  apie 50 cm – viskas priklauso nuo to, kokio dydžio rožes norite. Šią juostą  perlankiate išilgai pusiau ir sudygsniuojate taip, kad siūlą sutempusios turėtumėte tokią neilgą “garmoške”. Pradžią ir pabaigą prieš dygsniuodamos truputį įlenkite į vidų, kad nesimatytų negražių galų. O dabar tiesiog pradėkite sukti rožytę – viduriuką stipriau, paskui vis atleisdamos, kaip ir rožės žiedlapiai centre susiglaudę link kraštų vis labiau prasiskleidžia. Dar galima prieš sukant, tos juostos kraštus tiesiog atlenkti – gaunasi tokie putlesni žiedlapiai :) Sukant nuo pat pradžių reiktų ir pradėt siūti ties žiedkočiu, kad nebeišsivyniotų mūsų gėlelė. Aš daug sykių prieš susiūdama susuku ir žiūriu kaip gražiau atrodo, o jau tada vėl išvyniojus galutinai susiųnu. Ir, galiausiai, karštais klijais priklijuojate sagtuką (būna pirkti siūlų parduotuvėse) savo sagei – rožei.

dsc_0376 dsc_0400dsc_0379dsc_0398 dsc_0386

Kitas variantas irgi panašus. Tokio pat dydžio audinio juostą lenkiate pusiau ir mašinine siūle tvirtai susiųnate (Rosana sakė, kad jei turetų siuvimo mašiną, tai tokias gėles darytų ir darytų :)). Išverčiate į gerąją pusę ir pasukate taip, kad siūlė pasidarytų ne krašte, bet per vidurį (tikiuosi, suprantamai nupasakojau :)). Tada kraštus įlenkiate į vidų ir dygsniuojate. Dygsniuoti reikia zigzagais – trikampiais. Sutempusios siūlą gauname vingiuotą “garmoškę”, kurią susukame į gėlelę. Kaip ir pirmajame variante, susiųname ties žiedkočiu ir priklijuojame sagtuką.

dsc_0393

Tokia rože galite pasipuošti suknelę, plaukus (mano dukrai šis variantas itin patiko), kepurę, rankinę. Tai gali būti ir užuolaidų sąsaga, interjero puošmena, o iš keletos skirtingų dydžių roželių galite susiverti papuosalą kaklui… tegu fantazija liejasi laisvai!

dsc_0405 dsc_03502

Ačiū Jurgai už pamokymą, Rosanai už tai, kad įkvėpė pradėt daryt, Rūtai už gerą pašnekesi, Ingai už tai, kad pasakė, jog gražu :)

a

Įspūdžiais dalinosi mama Jūratė