Kinietiškų valgių vakarėlis

img_8028

Visada žavėjausi kinų maistu. Aišku, tik tuo, kurio teko paragauti Lietuvoje, nes Kinijoje dar nepabuvojau. Vis tik daugelis tvirtina, kad Kinijoje kinų maistas yra daug skanesnis, nei ruošiamas Lietuvos kavinėse. Apskritai, kinų patiekalai man yra tikra mistika. Atrodo, lyg ir nieko sudėtinga, bet gaminti namuose iki šiol taip niekada ir nepasiryžau.  Na, nebent ryžius :)

Žodžiu, gaminant namie reikia turėti tam tikrų produktų, pavyzdžiui, sojos, kurių yra įvairiausių rūšių. Gali prireikti ir ryžių blynų, jei sugalvosite pasigaminti štai tokius „balandėlius“.

img_8024

Na, o namuose pagaminti kažką panašaus į traškią vištieną, kuri yra mirkoma į tam tikrus miltus ir tuomet verdama karštame aliejuje, yra sudėtinga, nes, pasirodo, mūsų keptuvės ir netgi buitinė įranga nėra tam skirtos – juk kinai dažnai dirba su vos ne iki lubų pliupsinčia ugnimi. Beje, norint išsikepti minkštus jautienos kepsniukus, Aida parekomendavo tam reikalui įsigyti specialią keptuvę – jos dugnas yra nelygus, t.y. toks gofruotas. Tuomet sudėjus visus kepsnius (būtinai nesiliečiant vienam su kitu, nes antraip mėsa išskirs savo sultis ir nebebus tokia minkšta!), užtenka pakepti labai nedaug laiko ir mėsytė bus paruošta. Su šia keptuve galima puikiausiai paruošti visų vyrų mėgiamą steiką.

img_8026 img_8023 img_8027

Kalbant apie daržoves, kinų virtuvėje didžiausią vaidmenį atlieka salieras, morka, baklažanas. Beje, Aida pasakojo, kad labai svarbu jų nepervirti, nepertroškinti, kad būtų pusiau kietos, traškios.

Tikiuosi, mano pasakojimą dalyvės papildys komentaruose, nes aš tikriausiai su pilna burna daug ko neišgirdau :) Taip pat laukiame receptų.

img_8020 img_8031

Taigi, šikart mamų klube buvo puiki proga susipažinti iš arčiau su atrodo sunkiai įkandamu kinų virtuvės mokslu. Įgavusi drąsos ir daugiau kompetencijos, paklaidžiojant interneto platybėse, bandysiu ir aš kažką „mandro“ išraityti namuose :)

P.S. visos mamytės, kurios nedrįsta prisijungti prie tokių vakarienių (ir apksritai trečiadienių vakarų), sukaupkite savyje visą drąsą, palikite namuose visus rūpesčius, pasiimkite draugę, kaimynę ir kitą kartą ateikite pasibūti šaunioje draugijoje. Kaip sakant, vieną kartą paragavus, negali sustot :)

Inga