Pradedame skiltį „Kalba vaikai“. Pirmasis šaunuolis – 2m. Timas :)

205899_261532410543464_100000601222055_1044819_4025416_n
Kadaise ėjo kalba, kad būtų šaunu rašyti ir publikuoti, ką kalba vaikai. Dabar, atradusi tokį vaiką ir jo kantrią mamą, gyvenančius Vokietijoje supratau, kad imkim ir publikuokim :) Juk kaip šaunu pasidžiaugti mažųjų išmintimi :)
Jei norėtumėte ir jūs atsiųsti savo vaikų kalbas, prašau siųskite man į aurum14@gmail.com  [Aurelijai:)]
O dabar labai dėkojame Timo mamai Rolanai už pasidalinimą :)
  • Timas (2m.) mąsto garsiai: „Timukas mažiukas, tėtis diiidelis, o mama vidutinė.“ :)
  • Kartą atsibudo Timas (2,2m) po pietų miego, mama plonu vaikišku balseliu jo ir klausia: „Na ir kas gi čia toks pabudo??“ O Timas labai rimtu tonu: „Timas Kunskas pabudo!!“. Joo… ką čia ir bepridursi… :)
  • Miega Timas (2,1m) pietų miego. Aš virtuvėj gaminu valgyt. Staiga vaikas prabunda, atsistoja lovelėj, išsiima čiulptuką iš burnos ir išpyškina: „Kas čia dabar vyksta?! Kažkoks bardakas!!“ (Nu kaip dėjau juoktis) :D :D :D
  • Tėtis su Timu stato kažką iš kaladėlių. Nukrito viena kaladėlė. Timas (2,3m.) šneka: „Tėti, nebūk dramblys!!! Visą dieną visą dieną krenta krenta… Gerai? Susitarėm, tėti?“ :)
  • Vilniuje važiavom su Taksi. Prieš išlipant Timui sakau: “ Pasakyk dėdei ‘viso gero’!“. Timas (27men) atsisuko ir sako taksistui: „Visa gera, rymantuokis pats!“ :)) (Frazė iš multiko „Ratai“, netikėtai panaudojo ir beveik tinkamoje situacijoje :)) Taksistas šypsojosi irgi. :)
  • Kartą tėtis džiovinasi plaukus fenu. Atlekia Timas į vonią, tėtis ir jam papučia. Timas (2,3m.) grasina: „Nedaryk! Man nepatinka! Aš verksiu!.. O paskiau dar soskės užsimanysiu…“ :D (Logiška seka :) )
  • „Na ir padūkėlis tu!“, – sakau bedūkstančiam Timui, o ji man: „Aš ne padukas, aš berniukas!“. Aš jam paaiškinu: „Nu tai gi berniukai mėgsta taip lakstyti, kaip tu“.  Tada Timas (2m.) ir sako: „Berniukai bėgioja bėgioja, o mergaitės tiktai vaikšto.“ :)))  (na ir pastabumas)
  • Timas (kaip įprastai) stovi aukštyn kojom ir sako: „Mama, mama, žiūrėk!“. Mama sako: „Matau, matau… jau tavo visas veidas paraudonavo…“ Timas atsako: „Tik užpakalis visas baltas!“ :D :D
  • Tėtis vakare sako Timui: „Dabar ateik, sutvarkysim žaisliukus.“ Timas (2,6m) atkerta: „Aš negaliu, aš užsiėmęs, mano abi rankos užimtos, aš dabar košę verdu!“ :D :D
  • Vaikšto Timas (2,7m) su mama po parduotuvę, Timas praneša, kad jis l.pavargo ir nori eiti į tualetą. Mama pasitikslina: „Ar tikrai tu i tualetą nori, ar tau tik vaikščiot nusibodo? Ten juk vėl reikės pinigus mokėti.“ Timas mamai paaiškina: „Aš dar per mažas, aš nemoku pirkti pinigus, aš tik moku košę virti.“ :))
  • Timas (2,5m.) ateina į virtuvę ir man sako: „Mama, kur tu buvai dingusi?“ Ir pats atsako: „chm, dingusi… kol jūs čia ropinėjote, aš didelį žygį atlikau!“ (Frazė iš multiko „Skruzdėlytė Tauškalytė“)  :D :D :D
Foto iš asmeninio Rolanos archyvo :)