Padėkime kitiems

Padėkime kitiems

Tikriausia vieni žmonės patiria išbandymus dėl to, kad ko nors išmoktų patys, kiti – dėl savo klaidingų pasirinkimų, o treti tam, kad būtų patikrinti šalia esantys. Manau globos namuose augantieji vaikai priklauso šiai trečiajai kategorijai – dar nespėję suklysti ar padaryti lemiamų pasirinkimų jie neretai tampa „suklupimo akmeniu“ savo gimdytojams ir giminėms ar visai svetimiems žmonėms. Motina Teresė yra sakiusi: „Kai vargšas miršta iš bado, tai atsitinka ne todėl, kad Dievas juo ar ja nepasirūpino. Taip atsitiko dėl to, kad nei tu, nei aš nepanorome duoti tam žmogui, ko jam ar jai reikėjo.“ Nors šiais laikais Europoje mažai kas miršta iš bado, tačiau manau, kad emocinis badas ir artimo ryšio su žmonėmis stoka – ne mažesnė problema globos namuose augantiems vaikams.

Nesmagiai jaučiuosi kai kas nors žavisi, jog lankau globos namų auklėtinius. Manau, kad tai yra taip nedaug – juk nerizikuoju savo gyvybe ar šeimos gerove, nesidaliju paskutiniu duonos kąsniu, tiesiog atsisakau dalies patogumų, skiriu dalį laisvalaikio. Pagalvoju, kažin ką rinkčiausi, jei gyvenčiau XX a. pradžioje ir ne apie patogumą ar laisvalaikį tektų galvoti pagelbėjant pabėgeliui, žydų vaikui ar dalijantis paskutine sauja maisto su alkanais kaimynų vaikais. Šiam kontekste žodis „auka“ ir „pagalba“ įgyja visai kitą prasmę.

Nepaisant to, kad gerus darbus galime daryti ne tik prieš didžiąsias šventes, noriu pasinaudoti galimybe ir išsakyti dar keletą globos namų auklėtinių, kuriuos aš ir mano bendramintės lankome, poreikių, geriau apčiuopiamų, nei emocinis badas.

1. Įvairių dydžių sauskelnės mažyliams

2. Higienos reikmenys (kūdikiams ir didesniems vaikams)

3. Kojinės, pėdkelnės

4. Lėšos medikamentams (pinigus galėsite pervesti tiesiogiai į vaistinę šiam tikslui)

5. Lėšos vasaros stovyklai (praėjusią vasarą surinkome reikiamą sumą 6 globos namų auklėtinių poilsiui krikščioniškoje vasaros stovykloje „Robinzonas Kruzas“, šiais metais esant galimybei norėtume pasielgti taip pat).

Kas norėtų ir galėtų prisidėti tenkinat pirmiau išvardytus poreikius, galite kreiptis tiesiogiai į mane el. paštu erika@b4net.lt

Gražių artėjančių švenčių,

Erika