Popierinės gėlytės

vaiku-drausminimas-020       vaiku-drausminimas-021

Po diskusijos apie vaikų drausminimą darėme popierines gėlytes. Tiksliau sakant – kitos darė, nes per trumpą laiką klausyti instrukcijų, fotografuoti ir padaryti gėlytę pasirodo ne mano jėgom :) O jei atvirai, tai nei vieno iš šių darbų nepadariau gerai. Tad jei prirašiau nesamonių apie gėlytės darymo eigą, tai taisykite mane ;)

vaiku-drausminimas-078

Reikalingos priemonės: vielutės (Daiva jas pirko floristikos parduotuvėje), krepinis popierius, vatos gabalėliai, klijai, siūlai, žirklės. Pirmiausia vielutės galą užlenkiam ir uždedam vatos gabalėlį. Tuo užlenkimu pritvirtinam vatą, kad ji laikytųsi. Tada gabalėliu krepinio popieriaus apgaubiame vatą ir apsukame siūlu.

vaiku-drausminimas-025 vaiku-drausminimas-026 vaiku-drausminimas-027 vaiku-drausminimas-028

Toliau jau įjunkite savo fantaziją. Galima paimti atraižą popieriaus ir patepus vieną kraštą klijais jį sukti aplink gėlytės viduriuką. Kai sukat reikia aptinę dalį (kuri klijuojasi) vis pagarbanoti. Taip susukus ir suklijavus atlenkite viršutinius kraštelius, kad gautųsi prasiskleidusi gėlė.

vaiku-drausminimas-030   vaiku-drausminimas-029   vaiku-drausminimas-033

Jei norite, kad lapeliai būtų karpyti, tai reikia krepinio popieriaus atraižą susilankstyti kaip garmoškę ir vienoje pusėje iškarpyti trikampėlius (atsiprašau, bet pamiršau šį žingsnį nufotografuoti). O toliau taip pat, kaip anksčiau rašiau – patepam vieną kraštą klijais ir sukame aplink viduriuką. Nuotraukose mano nesgrabna gėlytė ir nevisai pagal instrukcijas padaryta :) , bet įdėjau dėl bendro vaizdo, kad aiškiau būtų :)

vaiku-drausminimas-044   vaiku-drausminimas-045   vaiku-drausminimas-046

Koteliui imam žalią atraižėlę ir jos pradžią krepinio popieriaus patepam klijais. Tada nuo gėlytės viršaus pradedam sukti aplink vielutę. Vis karts nuo karto patepkite klijais. Pabaigoje užlenkite apatinę vielutės dalį (kad neplėšytų popieriaus), apsukite popieriumi ir galiuką priklijuokite.

vaiku-drausminimas-038   vaiku-drausminimas-042   vaiku-drausminimas-056

Tikiuosi ką nors supratote :)

 vaiku-drausminimas-084      vaiku-drausminimas-068     vaiku-drausminimas-052

Instruktavo Rūta :D